Thursday, May 19, 2011

UbAh dan BerUbah....

sebelum perkara lama berulang lagi...(tersadai lg umah nie..hehe) baik ku coretkan apa jua yg terlintas dlm fikiran nie,bak kata kak mulan waktu kami berjumpa 2-3minggu yg lepas 'tepek jer gambo byk2,takpun tulis jer shotpom shotpom,ringkas2 janji ada hapdet'.so,here i am doing some updates...sebenornye idokler ada hapdet yg best pun,rasanye nk kene mengemas betul2 umah nie,ada separuh list kat tepi tu pun dah tokleh masuk -privasi,mmg dah delete,etc.kemudian nak tukar langsir,perabot skit2 kat umah nie...(woohooo...byk tul perabots purple yg blogspot sediakan eh..caiyok3x).
apa2 pun....hati nie nak gak meluahkan rasa di dalam hati ni dengan lepas satu-satu brg naik rege.nampak gaya,kene asah bakat buat kuih betul2 utk menyambut kedatangan ramadhan,idok ler terasa bagai air mengalir beli kuih di bazar ramadhan.perancangan bercuti pun kenelah diatur sebaik mungkin dgn kenaikan petrol yg katanye akan berlaku lg tak lama lagi.teringat petikan berita dlm radio ikim.fm pagi tadi....'penarikan subsidi ke atas petrol adalah utk membolehkan kerajaan menggunakan dana tersebut utk perkara2 yg lebih memerlukan dan lebih penting...(lebih kurang mcm tu lah bunyiknye).yupppp....harap2 betullah apa yg diwar2kan,jgn digunakan pd perkara yg tak berfaedah atau berkepentingan utk sesuatu kelompok atau yg lebih parah utk individu2 yg tertentu.....aishhhhh,tak takut ke guna hak yg bukan utk tempatnye,tak takut ke nanti bila disoal di akhirat sana....astaghfirullah.moga kita semua terpelihara dr segala sifat2 tercela,amin,

********HaVe a NiCe day,do CoMe again,ya!*********

4 comments:

nurazzah8 said...

Salam Wawa....selamat kembali ke dunia blogging again!!!! wahhhh...rindu wawa kat blog ni...akak sentiasa aje ada link ke blog wawa...walaupun wawa dah lama tak tulis...akak tak delete tau... link akak ada lagi tak? huhu....


tak pa...tulislah walaupun satu ayat ..janji blog update kan...

bila lagi kita nak 'lepak'ing bersama ???

tulipurple said...

salam kak azzah :D
hehe...sama2 rindulah kak,link akak ada lagi tu...tp,link blog PML takdelah kat situ pasal masa sibuk PML tu dah tak aktif sgt dah blogging,rajin terjah jer tgk koleksi2 akak n d geng.

tu lah dia...bila nak melepak sambil belek2 butang eh?hehe...tunggu green lite dr big boss dulu..:P

MULAN said...

yohooooooo... welkam bek... welkam bek... takpe, takpe... coret je ikot hati nurani... hehehe....

tulipurple said...

ahaks'...coret2 jer kan sis mulan...kite punye,ikut suke kite lah yek..hehe.