Wednesday, December 23, 2009

aNak oH anAk....

ekceli nak wat N3 pasal sesuatu yg menggumbirakan arinie...tp,telah terjadilah pulak sesuatu yg menyedihkan...(wahh mcm gempak jer kan...),masa tu baru lepas angkat kain dr blakang,hajat di hati nak betulkan kerusi yg lintang pukang...sekali tenguk bwh meja ...uwaaaaaaaaa....!!terduduk ku dibuatnye...yg tak dapek nak nolong eh ku menangis you!sedey bangat...!!si EA bertuah tu dah wat art plak atas karpetku itew guna crayon yg DQ dgn jayanya tgglkan atas meja.teresak2 ku menangis tepon kandaku...dia pun tergezut,ingatkan apersal ler bini terchenta dia nangis2 tepon..hihi.ntahlah...sedey giloss tgk contengan itu..siap kuar script drama 'semua org dah tak sayang mommy ek...wat mcm nie kat mommy.naper tak listen mommy...,mommy nak gi tempat lainlah...' sib baik tak sambung 'mommy nk gi batu belah batu bertangkuplah...' over ler tu!
mmg lama ku tahan geram kat EA nie..dia mmg suka conteng kat tempat yg x sepatutnye.tak mcm DQ dia patuh pada peraturan 'plis write or scribble on the paper only'...EA jenuh dah habaq mai...mesti nak gak kreatif tang lain.
bila difikirkan balik...(masa tgh type n3 nie) awat ler ku emo sgt tadi.....sampai nangis teresak2....hihi,terbayang2 lagi muka blur n tergezut anak2ku tadi tgk mommy dia meraung.perhaps the best reason was ku tgh nak control amarah nie kot..kalo dak teruk agaknye ku cubit2 si EA tu...tapi tadi pukul gak ler tgn dia..as a lesson.pehtu memandangkan dia wat muka bersalahkan..kalo dak bila kene marah dia wat muka selamber jer.DQ pun kene sound gak sbb tinggalkan crayon tak simpan balik...dia pun say sorry immediately.one more thing sbb ku mmg suka banget karpet nie,pemberian dr my aunt-mak busu singapore.
yg bestnye masa tepon kandaku...dia siap kata 'dah dah...it's ok,u pukul tgn EA tu nnt kita BELI KARPET BARU...' wahhhh....ni statement benar atau sekadar pujuk menenangkan hatiku..hihi.takperlah kandaku....nnt u jerlah try hilangkan contengan itew k..takyah lah sampai nak beli yg lain...baik pakai duit tu utk mende yg lain.
apa2 pun...mommy dgn ini nak mendeclare...mommy MOGOK...ahaks,bley gitu?jawabnye....seme keje2 umah akan ditangguhkan until further notice...wahhh bley ke ku tahan mata dan tgn ku ini...yeayyyyy,mommy bley duk dpn lappy layan blogging jer..kih kih.(x sedar diri ek...at the end mommy gak yg kene bereskan seme kerja itew.)
itulah dia resam nak membesarkan anak2,mcm2 kan......terbayang bagaimana pulak mak ayah yg membesarkan ku dulu,terima kasih mak&ayah ku yg telah banyak bersabar dgn kerenah anak bongsu pompuanmu yg sorang ini tapi peel mengalahkan anak2 lelakimu yg empat org itew..ihiks :D.Moga kalian berdua sentiasa dirahmatiNya dan diberkatiNya selalu....terima kasih mak,ayah!

*************have a NiCe day,do come again,ya!*************

15 comments:

Kak anie said...

Eh!..Mommy mana boleh mogok...lari batu belah boleh sebab sekarang batu belah dah takde...hahaha...

MULAN said...

caya lu boleh control macho lagi..

cehhhh, ini orang mesti kasi piat itu anak punya telinga sikit sbb tak dengar, kasi lepuk itu tangan sebab kreativiti salah tempat..

huwaa hahahaaa..

tahap kesabaran mu memang amat memberangsangkan.. gue kalah gitu..

Zareda Norman said...

sabar ajelah mommy.. itu adalah tanda tanda yang EA ada pemikiran kreatif...

zino said...

nasi sudah menjadi bubur....nak buat cam mana.. nangsi sampai tak ada lagu pun kapet tu tetap dah ada patern tambahan...

ada rezeki beli je kapet baru..may be boleh di hilangkan kot.. cuba tanya kedai kapet dia mana tau boleh dry cleaning.. ke

tulipurple said...

Kak anie
hihi..takper,nnt saya suh Ude createkan batu belah batu bertangkup animasi utk saya..haha.

tulipurple said...

MULAN
sy pun tak percaya sy leh control macho lg ayu gituu...kalu dak sure dan blood go up stairs maa!!

tulipurple said...

Zareda Norman
tu lah sis...harap2 kreatif EA tu membawa manfaat dlm hidup ini nnt...mommy ler kene baaaanyak bersabaukan..hihi.

tulipurple said...

zino
mmg dah terpk kalo tokleh sental ilangkan pattern tambahan itew,nak kene anto dobi ler..kalo dak,pejamkan jer ler mata ku ini..huhu

silversarina said...

tersenyum je akak baca , tapi memang geram kalau kena kat akak , sabar, InsyaAllah abah beli yang baru :)

DrSam said...

tumpang simpati, tapi tak boleh tahan senyum - sebab anak paling kecil saya pun kreatif macam tu juga :)

Uncle Lee said...

Hello Tulip Purple, here's wishing you and all at home the very best of seasons greetings, have a happy new year, Lee.

ummi365 said...

he he he... tu belum lagi dia pakai lipstick and kiss dinding..

mother of two said...

carpet mahal tu anak bertuah.. takpe mintak en.hubby belikan carpet baru yg lagi besar:)

Anonymous said...

Dirty Facts About canon powerspot s90 http://canoncoupon2012.posterous.com/canon-powershot-s90-10mp-whats-inside Made Known
The Do's and Don'ts Of canon s90 http://delicious.com/canons90review?count=15 And How to Avoid It
canon s90

Anonymous said...

Hello. Facebook takes a [url=http://www.nodepositbonus.gd]online blackjack[/url] wager invest in on 888 casino freight: Facebook is expanding its efforts to introduce real-money gaming to millions of British users after announcing a order with the online gambling companions 888 Holdings.And Bye.